Fotografie tips voor productfotografie

Vandaag heb ik een paar tips voor jullie voor het maken van foto’s van producten. Ik zie heel vaak foto’s voorbij komen waarvan ik denk, wat jammer! want met een paar kleine trucjes kun je zulke mooie foto’s maken. Want als je veel energie in je artikel stopt, dan wil je toch ook zo mooi mogelijke foto’s ?

Tip 1 : Maak je foto’s met daglicht.

Het liefste dus naast een raam met genoeg licht in val. Dat geeft zoveel beter resultaat dan foto’s die naast een lamp of in een donkere ruimte zijn gemaakt. Ik zie best vaak foto’s voorbij komen die in de avond zijn gemaakt, en dat is zo zonde! Want foto’s met echt licht zijn gewoon zo veel mooier, en duidelijker.

Tip 2 : Maak foto’s op wit papier.

Leg gewoon een simpel wit A4-papiertje onder het product voordat je de foto maakt, dit ziet er zoveel professioneler uit dan het hout van de tafel. Tenzij je natuurlijk speelt met materialen, dan kan het natuurlijk wel!

Wat nog mooier is, is om ook een ‘opstaande muur’ te maken met een wit papiertje. Hierdoor kun je je product ook recht op zetten, en dat ziet er in de meeste gevallen ook veel mooier uit. Dit kan heel simpel zijn. Leg gewoon een wit papiertje op tafel, en plak een wit papiertje tegen een boek. Zo krijg je al snel een kleine foto studio.

Tip 3 : Gebruik een goede camera.

Dit klinkt zo logisch, maar een goede camera kan echt helpen om een goede foto te maken. Heb je daar niet de beschikking over een goede camera, maar wel over een smartphone ? Maar hiermee dan je foto’s .Zorg wel dat je goed scherp stelt op je product.

Tip 4 : Speel met accessoires, structuren en printjes.

Een foto kan natuurlijk heel interessant zijn als je hem wat ‘aankleed’ met accessoires, printjes of structuren. Het kan de foto net wat spannender maken. Let er wel op dat het niet te druk word, het moet natuurlijk niet het product overheersen. Zorg er ook voor dat de dingen die je aan je foto toevoegt wel bijpassend zijn.  Zo zou ik bijvoorbeeld zelf geen etenswaren gebruiken bij foto’s van make-up producten.

Tip 5 : Speel met de compositie.

Compositie houdt in, hoe iets in een bepaalde plek geplaats heb. Een centrale compositie is bijvoorbeeld dat het product midden in het beeld staat. Door hiermee te spelen kun je je foto wat leuker maken.

Tip 6 : Maak verschillende foto’s

Hierdoor kun je mensen net wat een betere indruk geven van het product. Ook geeft het bij het reviewen van het product een beter beeld van de werking van het product.  Hierbij hoef je natuurlijk niet foto’s van jezelf te gebruiken als je je daar niet prettig bij voelt. Maar een swatch foto op je arm kan bijvoorbeeld al heel veel doen.

Een mooie foto kan je artikel net een zetje extra geven. Ik zelf klik ook sneller op een artikel met een mooie foto. Dus ik hoop dat jullie wat aan deze tips hadden.

Succes met het maken van jullie foto’s! Vond je dit nou een leuk en handig artikel ? en wil je dit soort tips vaker lezen ? Reageer dan zeker even in de comments!

 

Advertenties

2 reacties op ‘Fotografie tips voor productfotografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s